­

szöveguj

MÁS - KÉP AZ OKTATÁSRÓL  

Az egyesület adószáma: 18078130-1-42

Oldalunk átalakítás alatt áll. A tartalmak folyamatosan kerülnek feltöltésre! Szíves elnézésüket kérjük!

Tisztelt Szakértők!

Kedves KÖSZOE tagok!

Kedves Kollégák!

Ismét elindult egy tanév, immáron a 2021/22-es oktatási és nevelési évben. Sajnos az indulást ismét beárnyékolja a pandémia veszélyeztetettség.

A tavalyi tanévben Egyesületünk felmérte a pandémia hatásaival kapcsolatos tapasztalatokat, eredményeket és hiányosságokat. Köszönjük mindazoknak a kollégáknak, aki kitöltötték a kérdőíveket, ezzel is segítve a jövőre nézve a pedagógusok munkáját! Nagyon reméljük, hogy idén ezek beépítésére, csak a jelenléti oktatásban kell helyet találni!

Nagy örömünkre szolgál, hogy sok kollégánk élt a vakcina felvétellel, és beolttatta magát, ezzel is segítve a jelenléti oktatást és egyben saját egészségének védelmét.

De továbbra is szükség lenne, hogy az esetleges kétkedőket győzzük meg az oltás hasznosságáról, életünk védelméről, ugyanúgy fontos lenne népszerűsíteni a gyerekek és szülők körében is, hogy ne kelljen visszatérnünk a tantermen kívüli a távolléti oktatásra. Ez elemi érdeke a családnak, pedagógusnak és a gazdaságnak egyaránt.

A 2021/22-es tanévben fontos feladataink között szerepelt az új NAT bevezetése az oktatásban. Hatékonysága érdekében egyesületünk részt vett abban a munkában – mint már tudattuk – ahol két másik szervezettel együtt áttekintettük a NAT és a pedagógus értékelés viszonyát, kapcsolódási pontjait. Számos új ismerettel, új látásmóddal, tapasztalattal gyarapodtunk ezen a téren. Köszönjük azon szakértő kollégáinknak, akik részt vettek ezeken konzultációkon, s aktív részvételükkel segítették az összefüggések felfedezését, a NAT sikeres beépítésének lehetőségét a mindennapi munkánkba!

Az Országos Köznevelési Tanács is a napirendjére tűzte a pedagógus minősítés és a tanfelügyelet áttekintését, amelyek tartalmazzák a KÖSZOE által, a tagságtól összegyűjtött észrevételeket is.

Természetesen az Oktatási Hivatalt is megkeressük a minősítéssel, illetve a tanfelügyelettel összefüggő legfrissebb változtatásokkal kapcsolatban, és amennyiben lesznek új változások, tájékoztatni fogunk róla.

A jövőben is célunk, hogy a honlapunkon folyamatosan információkat közöljünk, melyek az oktatás és nevelés, illetve a Coviddal kapcsolatos információk, változások terén érintheti szakértői munkátokat

Célunk továbbá, hogy megragadjunk minden olyan lehetőséget, alkalmat mely a szakértői munkátokat segíti, fejleszti támogatja.

Kívánjuk, hogy a 2021/22-es tanév sikerekben gazdag, betegségmentes, sok örömet adó egyen!

Üdvözlettel:

Bella Tibor elnök és a

KÖSZOE vezetősége

­